Οι Ευρωπαίοι στους δρόμους.Εμείς;;;Ρωτείστε τους πουλημένους εργατοπατέρες.

Η μόνιμη ανεργία και η προσωρινή εργασία, τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, που οδηγούν στην ύφεση και κλείνουν τις μικρές επιχειρήσεις, θα βρεθούν στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών συνδικάτων που απεργούν και διαδηλώνουν στις Βρυξέλλες, την «πρωτεύουσα» της Ευρώπης, την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου. Εκεί αναμένονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, πάνω από 100.000 εργαζόμενοι. Παράλληλα διαδηλώσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.
Η αγωνιστική αυτή κινητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο έρχεται μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες με πρόσφατη την απεργία στη Γαλλία, στη διάρκεια της οποίας κατέβηκαν στους δρόμους 3 εκατ. εργαζόμενοι διαδηλώνοντας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Νικολά Σαρκοζί.
Στην Ελλάδα, η ΓΣΕΕ απέφυγε... την παραμικρή απεργιακή κίνηση- άλλωστε, ο πρόεδρός της, κ. Παναγόπουλος, έριξε και επίσημα λευκή σημαία στην κυβέρνηση (αν υποτεθεί ότι είχε αγωνιστεί ποτέ εναντίον του μνημονίου) με τις γνωστές δηλώσεις του στο Reuters. "Έχουμε κάνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις. Εντούτοις, σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο μνημόνιο, εφαρμόστηκαν και ορατές πολιτικές, εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν", δήλωσε ο Παναγόπουλος, σε μια πρωτοφανή, ακόμη και για φιλοκυβερνητικό συνδικαλιστή ηγέτη, εκδήλωση πολιτικής δουλοπρέπειας. Κι αυτό την ημέρα της πανεργατικής απεργίας στη Γαλλία που κατέβασε στους δρόμους πάνω από 2,5 εκατ. εργαζομένους.
Έτσι, η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει μόνο με συλλαλητήριο το απόγευμα 6μ.μ. στην Κλαυθμώνος, χωρίς απεργία. Στη συγκέντρωση καλούν επίσης η ΑΔΕΔΥ και πλήθος πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων.
Πάντως, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η προοπτική για να μετατραπεί η 29η Σεπτέμβρη σε μέρα πανεργατικής απεργίας σε συντονισμό με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και ιδιαίτερα τα συνδικάτα της Ισπανίας που έχουν προκηρύξει Γενική Απεργία.
Μια σειρά κλάδοι έχουν εξαγγείλει απεργία, κόντρα στην αδράνεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ: στις συγκοινωνίες, στον ΟΤΕ, στα νοσοκομεία, στα λιμάνια. Στα σχολεία η ΟΛΜΕ προτείνει στην ΑΔΕΔΥ 24ωρη, χωρίς για την ώρα αποτέλεσμα. Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 7 Οκτωβρίου.


πηγή: http://aristerovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου