Στην Προανακριτική η επιστολή Καραμανλή

Στα χέρια των μελών της Προανακριτικής βρίσκεται η επιστολή Καραμανλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή είναι λιτή και σε αυτή ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι έχουν αναληφθεί οι όποιες πολιτικές ευθύνες και ότι δεν τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Καραμανλής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επισημαίνει ότι οι υπουργοί ενήργησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Αντίγραφο της επιστολής έχει αποσταλεί και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

"Αυτονόητο ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου από το σκάνδαλο", δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.


Ταυτόχρονα ο κ. Πεταλωτής εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη ΝΔ, διερωτώμενος "πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια φυγομαχίας να ανακαλύψει αυτό το καινούριο εύρημα ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου".


Στην Προανακριτική καταθέτουν μέσω υπομνήματος και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος.


Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, θα καταθέσουν οι 5 " εγκαλούμενοι", πρώην υπουργοί της ΝΔ, από τους οποίους ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο, Δημήτρη Τσιρώνη, ότι θα στείλει υπόμνημα.


Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των Πέτρου Δούκα και Γιώργου Βουλγαράκη την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν οι Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου