Μάζωξη τουρκοφρόνων στην Ξάνθη


    Μια νέα μάζωξη – σε ηγετικό μάλιστα επίπεδο – των τουρκοφρόνων της Θράκης πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου σε εστιατόριο της Ξάνθης. Σε αυτήν μετείχε βεβαίως και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Στη συνέχεια μάλιστα εκδόθηκε και σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο έχει ως εξής:     «Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στις 26-8-2010 συναντήθηκαν σε ιφτάρ (=δείπνο) στο εστιατόριο Χρυσή Φωλιά στην Ξάνθη. Στο ιφτάρ αυτό στην Ξάνθη, δίπλα στα μέλη της Συμβουλευτικής επιτροπής μετείχε και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.

    O πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μέτε στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δήλωσε: ¨Η διαφορά στις απόψεις μέσα στην Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελεί μια ανάγκη για τη δημοκρατία¨.
    Είπε πως η Συμβουλευτική Επιτροπή είναι ένα όργανο εκπροσώπησης και αποφάσεων που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και αξιολογώντας αυτά τα προβλήματα προσπαθεί να τα εκφράσει. Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μέτε πρόσθεσε πως σύντομα η Συμβουλευτική Επιτροπή θα ανοίξει γραφεία στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.
    O πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ευχαρίστησε την Συμβουλευτική Επιτροπή για την πρόσκληση και ανέφερε πως η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης είναι πολύ σημαντικός φορέας, καθώς εκπροσωπεί όλους τους φορείς της μειονότητας. Ανέφερε πως οι διαφορετικές απόψεις μέσα στην Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελούνε μια αναγκαιότητα της δημοκρατίας και πως με τον καιρό θα υπάρξει προσέγγιση.
    Ο Πρόξενος Σάρνιτς τόνισε πως τον τελευταίο καιρό η Συμβουλευτική Επιτροπή άρχισε να ενδυναμώνεται υπό την έννοια της υποδομής. Ο Πρόξενος Σάρνιτς ευχήθηκε στα συγκεντρωμένα στο ιφτάρ μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, επωφελές Ραμαζάνι και καλό Μπαιράμ
    Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε να αρχίσει καμπάνια συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν
                                         ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
ΠΗΓΗ:http://proxeneio-stop.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου