Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Στο έλεος των βιομηχανιών όπλων η Ελλάδα


Νέα δημόσια έκρηξη από τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος επετέθη με σφοδρότητα κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με την οικονομική κρίση και την Ελλάδα.
Ο Γαλλογερμανός πολιτικός αποκάλυψε πως, εν μέσω ανέχειας και μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν τον Αύγουστο με εκπροσώπους της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας την αγορά οπλικών συστημάτων.
Ο κ. Κον Μπεντίτ άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτελούν την υλοποίηση ενός επί της ουσίας εκβιασμού έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της δανειοδότησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έξαλλος ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι η Κομισιόν και ο κ. Μπαρόζο δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψουν τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η παρούσα κρίση, αλλά και ότι, ενώ τα προβλήματα ήταν ορατά για μακρύ χρονικό διάστημα, οι ευρωπαϊκές Αρχές, αντί να ενεργούν, «πήγαιναν στην Εκκλησία και προσεύχονταν», χωρίς βεβαίως κανένα αποτέλεσμα.
Είναι η δεύτερη φορά εντός εξαμήνου που ο κ. Κον Μπεντίτ επιτίθεται κατά των δεσμεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων από οικονομικά κέντρα της Ευρώπης για την αγορά αμυντικού υλικού με παράλληλη δανειοδότηση, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ελληνική οικονομία και να αυξάνουν τα ελλείμματα.
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου