ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Αν όντως ο κ. Πάγκαλος είπε, όσα έχουν δημοσιογραφικώς μεταδοθή, περί της Αγίας Σοφίας, τότε επιτρέψτε μου να τα θεωρήσω σαν μια μορφή προδοσίας του ...
Ελληνισμού῾ των δικαίων και δικαιωμάτων του Ελληνισμού!

Όχι, Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβερνήσεως, ο Ελληνικός Λαός δεν σας έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσετε την Αγιά Σοφιά, το Όραμα της ψυχής μας. Εμείς τρέφουμε μέσα μας την βεβαιότητα, ότι "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι!" Ναι, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ πάλι ΔΙΚΑ ΜΑΣ! _

Η ΕΙΔΗΣΗ:

Από την Σμύρνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μνημονίου δήλωσε σχετικά με την απόπειρα τέλεσης λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά:


«Ο κ. Σπύρου έχει πει τα σχέδιά του εδώ και αρκετό καιρό και έχει αποδοκιμαστεί τόσο από τον ελληνικό Τύπο όσο και από Έλληνες πολιτικούς. Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες. Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UΝΕSCΟ. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».

Είπε και άλλες… παγκαλιές βεβαίως όπως ότι πρέπει να αποφεύγεται η δαιμονοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ότι όταν επισκέπτεται την Τουρκία καταλαβαίνει πόσο μεσογειακός λαός είναι ο τουρκικός, καθώς και όταν επισκέπτονται οι Τούρκοι την Ελλάδα καταλαβαίνουν πόσο ανατολίτες είναι οι Έλληνες.

Αυτά φέρεται να είπε ο κ. Πάγκαλος! Ερωτώ λοιπόν κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα: μήπως εβάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα; Η Αγιά Σοφιά βεβαίως δεν ανήκει στούς Τούρκους! Διότι αυτοί είναι οι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της! Ανήκει όμως στούς Έλληνες, οι οποίοι και την εσχεδίασαν και την ανοικοδόμησαν και την εχρησιμοποίησαν! Όπως στους Έλληνες ανήκει επίσης και ο Παρθενών!

Οι πρό Χριστού Έλληνες ήσαν θεοσεβείς, γι αυτό, τιμώντας το Θεό, όπως τότε Τον επίστευαν, έκτισαν τον Παρθενώνα σαν τόπο λατρείας του Θεού των!

Οι μετά Χριστόν Έλληνες ήσαν επίσης θεοσεβεἰς, γι αυτό καί κατά την διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έκτισαν Ναό, αφιερωμένο στην του Πανσόφου Θεού Σοφία!

Οι σύγχρονοι Έλληνες, οι της μετα-νεωτεριστικής και της Νέας Εποχής οπαδοί, έχουν θεοποιήσει το ...μυαλό τους! Γι αυτό καί κατα καιρούς μερικοί απ αυτούς, εντελώς άσκεπτα, εξαπολύουν μερικές χονδροκομμένες ......ανοησίες. Αισθάνομαι ντροπή για λογαριασμό τους!

Παρθενών λοιπόν καί Αγιά Σοφιά είναι τα δυό μοναδικά διαχρονικά Σύμβολα του ρωμαλέου ελληνικού πνεύματος, χαρισμένα στην Ανθρωπότητα για να τα χαίρεται και να τα θαυμάζει! Είναι όμως ελληνικά κατορθώματα. Ανήκουν στους Έλληνες!

Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Chris Spyrou, διότι με την ηρωϊκή πρωτοβουλία του ανέδειξε το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι η Αγιά Σοφιά πολύ γρήγορα, θέλουν ή δέν θέλουν οι Τούρκοι, θα δοθῆ στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, στούς οποίους και ανήκει. Στο σημείο αυτό ο εξ Αμερικής ΕΛΛΗΝΑΣ κ. Σπύρου υπήρξε ΠΡΟΦΗΤΗΣ! Ενώ ο κ. Πάγκαλος εμφανίσθηκκε ΑΡΝΗΤΗΣ της Αγίας Σοφίας!

Καθώς η Ελλάδα μας σταδιακά, πλήν όμως με σταθερά βήματα, αφελληνίζεται και απο-ορθοδοξοποιεῖται, διερωτώμαι: Μήπως άραγε ο Ελληνισμός μέλλει να σωθή από τούς εκτός συνόρων απανταχού Έλληνες, οι οποίοι καί καλύτεροι χριστιανοί είναι καί γνησιώτεροι Έλληνες;

Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου