Συστάσεις και μάθημα προπαγάνδας στους δημοσιογράφους έκανε ο Παπανδρέου

Στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τον εαυτό του. Τα γνωστά διλήμματα "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", τα γνωστά συμπεράσματα "κάναμε ότι έπρεπε για να αποφύγουμε την πτώχευση" (ξέχασε το "τα λεφτά υπάρχουν") και τα γνωστά συμπεράσματα "ναι, γίνεται"!!!
Όμως, στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μπροστά στις κάμερες, απολύτως αποθρασυμένος τόλμησε να κάνει μαθήματα προπαγάνδας στους δημοσιογράφους.
Ίσως κάποιοι να σκέφτονται πως "αφού δικοί του είναι, ό,τι τους λέει η κυβέρνηση κάνουν, γιατί να μην τους υπενθυμίσει πως δεν πρέπει να δημιουργούν με τα δημοσιεύματά τους πανικό στους πολίτες"... Ναι, αλλά υπάρχει και η ηθική τάξη, το να μην καρφώνεις (ή να μην καρφώνεσαι) τους υπαλλήλους σου... Υπάρχει και η ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας, που υποτίθεται πως υπάρχει (ανέκδοτο παλιό αλλά πάντα επίκαιρο) και δεν είναι δυνατόν να χειραγωγείται σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, όπως δεν είναι δυνατόν να απευθύνεται στον δημοσιογραφικό κόσμο προτρέποντας σε "προσεκτικές διατυπώσεις" ακόμη κι εκείνους (τους πολλούς) δημοσιογράφους που συνεχίζουν να είναι έντιμοι και πιστοί στην αντικειμενικότερη ενημέρωση των πολιτών.
Η οικονομική τρομολαγνεία, σύνηθες όπλο στα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου, δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται και να μεταφέρει τις προσωπικές του πολιτικές ευθύνες (που προέρχονται μέσα από τις πολιτικές του αποφάσεις) σε εκείνους που θεσμικά οφείλουν να λένε και να γράφουν το γεγονός όπως είναι και όχι όπως η εξουσία θέλει να το εμφανίζει.
Οι θέσεις του Παπανδρέου, στις απαντήσεις που έδωσε στη ΔΕΘ, ήταν μονότονα -σχεδόν- επαναλαμβανόμενες. "Υπάρχουν προτάσεις προς την κυβέρνηση και όχι κυβερνητικές αποφάσεις"... Με όμορφα λόγια, δηλαδή, είπε "διαρρέουμε και μετά, αναλόγως των αντιδράσεων, αποφασίζουμε"... Κυβέρνηση του "βλέποντας και κάνοντας ή παραβλέποντας και κάνοντας"...
"Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να παρουσιάζουν τα πράγματα με τρόπο που να μην δημιουργεί πανικό. Έτσι, ο δημοσιογραφικός κόσμος θα συμβάλει στον τρόπο που θα τεθούν θέματα στο αύριο -Παιδεία, άνοιγμα επαγγελμάτων κ.α.- και θα μπορεί να γίνει συζήτηση..."
Στη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ξεσκεπάστηκε -χωρίς να πιέσει κανείς προς αυτή την κατεύθυνση- η επιθυμία της κυβέρνησης να αποφασίζει και να διατάσσει, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις... ακόμη και οι πλέον φυσιολογικές. Ο ξεδιάντροπα επιχειρούμενος διεμβολισμός της ενημέρωσης, η φανερή προτροπή κυβερνητικής χειραγώγησης του δημοσιογραφικού χώρου, αποτελεί ντροπή για την χώρα, για το πολίτευμα, για τους πολίτες και, φυσικά, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνέχιζαν να παραμένουν στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά την ευθεία προσβολή που τους έγινε, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Η τέταρτη εξουσία, από σήμερα και επισήμως πλέον, μετατρέπεται σε υποχείριο του Γιώργου Παπανδρέου και των κυβερνητικών μηχανισμών προπαγάνδας. Και αυτό πρέπει να θεωρείται αδιαμφησβήτητο γεγονός, αφού δεν υπήρξε άμεση αντίδραση. Ευελπιστούμε να υπάρξει, ακόμη και με μικρή καθυστέρηση. Ο ευπρεπισμένος φασισμός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει από σήμερα να τοποθετηθεί ως πρώτος στόχος προς εξολόρευση του κάθε πολίτη, του κάθε δημοσιογράφου που παλεύει για την δημοκρατία και τις ελευθερίες όλων των πολιτών... Ειδάλλως...

Κωνσταντίνος
ΠΗΓΗ:http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου