Πληθαίνουν οι καταυλισμοί εισαγομένων ρομά στην Πάτρα --Νέος μεγάλος καταυλισμός αναπτύχθηκε στην είσοδο του Δασυλλίου


Έντονες είναι πλέον οι διαμαρτυρίες των κατοίκων διαφόρων περιοχών της πόλης, που έρχονται αντιμέτωποι με την δημιουργία καταυλισμών από Βουλγάρους και Ρουμάνους ρομά, οι οποίοι τον τελευταίο μήνα κατέκλυσαν την Πάτρα. Το φαινόμενο, για το οποίο έχουμε από καιρό γράψει, αρχίζει να γίνεται ανεξέλεγκτο, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει έντονη αντίδραση προς τις αρχές από πολίτες που είναι αναγκασμένοι να έρχονται αντιμέτωποι εκτός από την φορτική επαιτεία και με τα σκουπίδια, αλλά και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, αφού οι αυτοσχέδιες υπαίθριες κουζίνες βρίσκονται ανάμεσα σε βλάστηση.


Σε ερώτηση μας προς τον Αντιδήμαρχο Νίκο Κουρεμένο για..τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος της Πάτρας, τουλάχιστον για την «εγκατάσταση» του δασυλλίου, φάνηκε να μην μπορεί να μας δώσει σαφή πρόθεση οριστικής απομάκρυνσης τους, ενώ σταθηκε ιδιαιτέρα στο κομμάτι της αποκομιδής των σκουπιδιών από τον Δήμο.

Αυτό όμως ίσως και να εκλαμβάνεται από τους ρομα ως νομιμοποίηση του καταυλισμού τους, κάτι που αν συνεχιστεί, θα εξαγριώσει ακόμα περισσότερο τους κατοίκους και τους επισκέπτες του μοναδικού κεντρικού πνεύμονα της Πάτρας.

πηγή : www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου