«Θα παραμείνει η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ»


Την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση την διαίρεση της Ιερουσαλήμ, διατύπωσε σήμερα αξιωματούχος της αντιπροσωπείας του πρωθυπουργού της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο πριν από την έναρξη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών με την Παλαιστίνη στην Ουάσινγκτον.

Ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί στα διεθνή ΜΜΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η θέση του πρωθυπουργού είναι πως η Ιερουσαλήμ είναι ένα από τα θέματα κλειδιά που θα βρίσκονται στο τραπέζι κατά τις (απ' ευθείας) συνομιλίες. Η θέση μας είναι πως η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι ο κύκλος γύρω από τον Νετανιάχου διαρρέει, έστω και ανεπίσημα, την αντίθεσή του στην πρότερη τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος, αναφερόμενος σε δώδεκα εβραϊκές συνοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ όπου είναι εγκατεστημένοι περίπου 200.000 Ισραηλινοί, είχε προτείνει ότι «θα παραμείνουν στο Ισραήλ, ενώ οι αραβικές συνοικίες όπου ζουν σχεδόν ένα τέταρτο του εκατομμυρίου Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν να αποδοθούν στους Παλαιστινίους».

πηγή: http://alepospita.blogspot.com/2010/09/blog-post_5032.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου