Σε «κλοιό» ασφαλείας η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μπαίνουν οι «τελευταίες πινελιές» στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας εν όψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν  τα συνδικάτα.

Οι συνθήκες φέτος είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι λόγω των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, κάτι που παραδέχονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο εκτιμούν πως ο κόσμος θα διαδηλώσει ειρηνικά.
«Η παρουσία των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι διαρκής και τα μέτρα θα κορυφωθούν το Σάββατο όταν θα γίνουν οι κινητοποιήσεις» επισημαίνει αρμόδιος αστυνομικός προσθέτοντας ότι «την ημέρα εκείνη θα γίνονται έλεγχοι και προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κρίνονται ύποπτα ενώ θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις διαδηλώσεις για να δημιουργήσουν επεισόδια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα θα λάβουν μέρος περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ενισχύσεις θα έρθουν και από την Αθήνα.
Στα μέτρα, εκτός από το γνωστό «φραγμό» γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, θα περιλαμβάνονται διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Παράλληλα σε επιφυλακή θα βρίσκονται αστυνομικοί και το τριήμερο από τις 8 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα γίνουν εκδηλώσεις από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου με θέμα την οικονομική κρίση.
Στις εκδηλώσεις αυτές έχουν προσκληθεί ειδικοί από το εξωτερικό, ωστόσο «πονοκέφαλο» προκαλούν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες ότι στη Θεσσαλονίκη μπορεί να ταξιδέψουν και αντιεξουσιαστές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν μας προβληματίζει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αλλά το ενδεχόμενο να τις εκμεταλλευτούν κάποιοι για να χρησιμοποιήσουν το ΑΠΘ ως ορμητήριο και να προκαλέσουν επεισόδια στη πόλη» λένε οι αστυνομικοί.
Περίπου 3.500 αστυνομικούς περιλαμβάνει ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας για τη ΔΕΘ
ΠΗΓΗ:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου