Σε δίκη 12 άτομα για τους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Του Παναγιώτη Στάθη

Να παραπεμφθούν σε δίκη 12 εκ των 17 προσώπων στα οποία είχε απαγγελθεί κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου.

Από τους 12 κατηγορουμένους οι τρεις παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ έξι είναι καταζητούμενοι βάσει ενταλμάτων σύλληψης. Στην πρότασή της, που αριθμεί 130 σελίδες, η εισαγγελέας εισηγείται να μη γίνει κατηγορία για τους υπόλοιπους πέντε από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους. Ανάμεσα στα πρόσωπα των οποίων την απαλλαγή ζητά, είναι και η νεαρή γυναίκα που είχε διωχθεί με μοναδικό στοιχείο ένα αποτύπωμά της που είχε βρεθεί σε κηροπήγιο στο σπίτι του Χαλανδρίου.

Για τα πρόσωπα που ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο η εισαγγελέας θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα) και δη σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παν. Χηνοφώτη και της νυν υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, καθώς επίσης και για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο του 2009, για τον οποίο την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση με προκήρυξή της. Αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Η παραπομπή θα αποφασιστεί οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο αναμένεται να εκδοθεί σύντομα καθώς τον Γενάρη ολοκληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου