Έως 3% η ύφεση το 2011


Συρρίκνωση έως 3% θα παρουσιάσει το ελληνικό ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Η ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 4% φέτος και τον επόμενο χρόνο μεταξύ 2,5% και 3%» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε συνέδριο στη Λεμεσό.

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2011, το οποίο δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα υον Οκτώβριο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί την επόμενη χρονιά κατά 2,6% έναντι 4% το 2010.
Η Tράπεζα της Ελλάδος, στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 4% και η ανεργία θα ξεπεράσει το 12%. Η ΤτΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών και θα πρέπει να εστιάσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής για να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ «συνιστά ένα μεσοπρόθεσμο, συνεπές και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σχέδιο προσαρμογής της οικονομίας και συμπυκνώνει μέσα σε τριετή ορίζοντα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί, όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες και το κόστος των αλλαγών θα ήταν μικρότερο
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου