Ο Παλαιοκώστας πιθανολογείται ότι διακινείται περιοδικά κοντά στις κατεχόμενες περιοχές



Η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε, στα τέλη Σεπτεμβρίου, μήνυμα της Ιντερπόλ Αθηνών στο οποίο γίνεται λόγος για πιθανή περιοδική διακίνηση στην Κύπρο, του δραπέτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού, Βασίλειου Παλαιοκώστα, και συγκεκριμένα κοντά στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού.
Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, ο Β. Παλαιοκώστας καταζητείται βάσει ερυθράς αγγελίας (red notice) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, για πληροφορία «χαμηλής αξιοπιστίας, ωστόσο, η κυπριακή Αστυνομία μετά που έλαβε το σήμα της Ιντερπόλ Αθηνών έχει δώσει οδηγίες στα διάφορα τμήματα και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις να έχουν αυξημένη επαγρύπνηση και παρατηρητικότητα».
Επισήμανε ότι «εάν και εφόσον εντοπιστεί ο δραπέτης να διακινείται στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας θα συλληφθεί, με σκοπό την παράδοσή του στις ελληνικές αστυνομικές αρχές».
Το αποτύπωμα της παλάμης του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στο χαρτί που ήταν κολλημένο στο πάνω μέρος του κουτιού που περιείχε τη βόμβα που έσκασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στοίχησε τη ζωή στον στενό συνεργάτη του υπουργού Γιώργου Βασιλάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα, το Σάββατο (23/10), στο εσωτερικό του φακέλου που άνοιξε ο Βασιλάκης βρέθηκε το αποτύπωμα του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς τα εκεί.
Ακόμα βέβαια δεν έχει καθοριστεί ο ρόλος του στην υπόθεση δηλαδή το κατά πόσο ήταν ο εντολέας ή ο εντολοδόχος.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου