Κραυγή αγωνίας από τη Στυλίδα για αλλοδαπούς

Δεν είναι η χθεσινή ληστεία στη Στυλίδα που έχει φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση.
Το χθεσινό συμβάν απλά ήρθε να επιβεβαιώσει το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει με τους αλλοδαπούς στην περιοχή.

Τα mail που θα διαβάσετε παρακάτω είναι από τα πιο ήπια που έχουν έλθει στο LamiaReport.
Είναι ενδεικτικά όμως του κλίματος και της αγωνίας των κατοίκων:

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ. ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

Μια βολτα για μισή ώρα στην Στυλίδα ηταν αρκετη για να τρομοκρατηθει και ο πιο σκληροπυρηνικός.Η ωρα της συγκομιδής της ελιάς εφτασε και μαζι και οι εκατοντάδες αλλοδαπων που εργάζονται στα αγροτεμάχια.Οι κλασσικές καταλήψεις των πεζοδρομίων αρχίσανε και μαλίστα απο φάτσες διόλου φιλικες που αποζητούν αγνή δουλειά και μεροκάματο.Ξέρουμε κυριοι οτι βαίνουμε προεκλογικοί περίοδο αλλα μήπως πρεπει εκτός απο τα εκλογικά μας συμφέροντα να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των οικονομιικών και τον σωματικών μας συμφερόντων; Ας ελέγξει κάποιος λοιπόν την προεύλεση,την νομιμότητα της μετανάστευσης τους και το ποιόν τους.Είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε παρα να κυνηγάμε ανέμους αφού γινει το κακο!

Η αλήθεια είναιότι χωρίς τους αλλοδαπούς οι ελιές δεν μπορούν να μαζευτούν, ούτε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα χωράφια.
Όμως θα πρέπει με κάποιον τρόπο να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για το μεροκάματο και όχι για κάτι άλλο.
Υπάρχουν οικογένειες αλλοδαπών εγκαταστημένες χρόνια στην περιοχή που δουλεύουν και είναι νοικοκύρηδες.
Και αυτοί πέφτουν θύματα ληστειών και κλοπών από τους συμπατριώτες τους.
Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί το προσωπικό της Αστυνομίας στην περιοχή, διότι δεν είναι δυνατόν με τόσα λίγα άτομα που διαθέτει το αστυνομικό τμήμα Στυλίδας να ελέγχει όλη την Ανατολική Φθιώτιδα, από την Αγία Μαρίνα μέχρι τη Γλύφα και όλα τα χωριά.
πηγή: http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14451:kraygi-agonias-apo-ti-stylida-gia-allodapoys&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου