Αναταραχή από απόπειρα πραξικοπήματος στον Ισημερινό

Πηγές του Ερυθρού Σταυρού του Ισημερινού ανέφεραν ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας για τον απεγκλωβισμό του προέδρου της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, που πολιορκείτο σχεδόν επί μία ημέρα σε νοσοκομείο του Κουίτο, από στασιαστές αστυνομικούς.
Οι στρατιώτες εισέβαλαν στο νοσοκομείο και αντάλλαξαν πυρά με τους στασιαστές, για να διασφαλίσουν τη διαφυγή του προέδρου Κορέα από το κτήριο. Στη διάρκεια των ταραχών που έγιναν το περασμένο 24ωρο, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τραυματίσθηκαν συνολικά 74 άτομα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα δήλωσε πως οι στασιαστές αστυνομικοί προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν στο νοσοκομείο που είχε καταφύγει χθες Πέμπτη για 12 ώρες και πρόσθεσε πως σώθηκε χάρη στην αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που τον υποστηρίζουν.

Στο μεταξύ, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, στρατηγός Φρέντι Μαρτίνες.

Πράγματι, ο Κορέα, υπό την προστασία ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που είναι πιστοί στην κυβέρνηση, διέφυγε από το νοσοκομείο όπου είχε καταφύγει και επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στον εξώστη του κτηρίου, όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή χιλιάδες υποστηρικτές του.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού χαρακτήρισε "απόπειρα πραξικοπήματος" τη χθεσινή εξέγερση των εκατοντάδων αστυνομικών και στρατιωτικών, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο του Κογκρέσου και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κουίτο.
πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=208697

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου