Έγγραφο - «φωτιά»: φόρος ακόμα και χωρίς δήλωση!


Αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό εδώ και τώρα εισηγείται το ΔΝΤ στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως αν δεν ενισχυθούν άμεσα τα δημόσια έσοδα δεν θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους του μνημονίου για το 2011. Μεταξύ άλλων, προτείνει τη σύσταση φορολογικών δικαστηρίων, ανελέητο κυνηγητό της φοροδιαφυγής αλλά και... αυτόματη βεβαίωση φόρου για όσους δεν κάνουν δήλωση!
Την ώρα που η κυβέρνηση λέει «όχι» σε νέα μέτρα και οι προβλέψεις για το 2011 μόνο ευοίωνες δεν είναι, το ΔΝΤ δίνει 7 εντολές, επισημαίνοντας πως αν δεν γίνουν αμέσως πράξη το μνημόνιο κινδυνεύει με εκτροχιασμό!
Συγκεκριμένα, το Ταμείο προτείνει:
- Αυτομάτως φόρος σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση
- Επιτάχυνση των σχεδίων για τις 5 νέες ομάδες Ράμπο κατά της φοροδιαφυγής
- Εξαντλητικούς ελέγχους για ΦΠΑ και εικονικά τιμολόγια
- Έλεγχο στην απόδοση των εφοριακών
- Επίλυση των φορολογικών διαφορών εντός 90 ημερών
- Σύσταση ειδικής υπηρεσία που θα ελέγχει τα μεγάλα εισοδήματα
- Δημιουργία εξειδικευμένων φορολογικών δικαστηρίων
Μάλιστα, επισημαίνει πως οι αλλαγές θα πρέπει να ψηφιστούν από την Βουλή μέχρι τον Δεκέμβριο 2010 και να υλοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2011.
«Το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής δεν θα οδηγήσει στα προσδοκώμενα πρόσθετα έσοδα του 2011 αν δεν αρθούν τα εμπόδια που ανακόπτουν τις εισπράξεις» σημειώνεται στις πρώτες σελίδες του εγγράφου, το οποίο προειδοποιεί ξεκάθαρα: «είστε πίσω από το χρονοδιάγραμμα»!
Με λίγα λόγια, το ΔΝΤ προτρέπει την κυβέρνηση να αρχίσει να συγκεντρώνει αμέσως λεφτά και να δημιουργήσει μηχανισμούς ώστε οι πολίτες να πληρώνουν φόρους.
Πηγη : star.gr


το είδα ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου