Η παγκόσμια Διακυβέρνηση…. επελαύνει.

«Ο Πλανήτης όλος πρέπει να έχει έναν Κυβερνήτη.» (Μισέλ Μπαρνιέ)\
"...Τι ακριβώς σημαίνει Παγκόσμια Διακυβέρνηση, είναι ένα εύλογο ερώτημα  και ποιος εξουσιοδότησε την διορισμένη ηγεσία της Ε.Ε. να στηρίξει τις προσπάθειες επιβολής ενός ασαφούς , προς το παρόν τουλάχιστον, σύστημα εξουσίας σε Παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα άλλο αναπάντητο ερώτημα..."

  του Χρήστου Καπούτση

Ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ: «Ο Πλανήτης όλος πρέπει να έχει έναν Κυβερνήτη.»
Για παγκόσμια Διακυβέρνηση μίλησε η Βαρόνη Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Σε Διάλεξη που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής, η κορυφαία αξιωματούχος της Ε.Ε., είπε, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ότι στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής περιλαμβάνεται και η συνεργασία της Ε.Ε. με στρατηγικούς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία, στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, όπου θα ...προωθούνται οι αρχές και οι αξίες της Ε.Ε., αλλά και θα αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά σοβαρά προβλήματα, που απειλούν την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και την παγκόσμια σταθερότητα.

Τι ακριβώς σημαίνει Παγκόσμια Διακυβέρνηση, είναι ένα εύλογο ερώτημα  και ποιος εξουσιοδότησε την διορισμένη ηγεσία της Ε.Ε. να στηρίξει τις προσπάθειες επιβολής ενός ασαφούς , προς το παρόν τουλάχιστον, σύστημα εξουσίας σε Παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα άλλο αναπάντητο ερώτημα. Ήδη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα μιλάει συνεχώς, για το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist, είχε δηλώσει ότι «Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.» Επίσης ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, σε δηλώσεις του που έκαναν τον γύρο του κόσμου, υποστηρίζει ότι: «Ο Πλανήτης όλος πρέπει να έχει έναν Κυβερνήτη».
Σύμφωνα με τη νέα πολιτική και στοχαστική σύλληψη συγκεκριμένων και προνομιούχων ελίτ, «η ειρήνη και η ασφάλεια μπορούν να διασφαλιστούν μόνο εάν εισαχθεί «ένα αποτελεσματικό σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης», που θα αντικαταστήσει, σε τελικό στάδιο, τα εθνικά κράτη! Είναι σαφές ότι,... η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι η πολιτική έκφραση της Παγκοσμιοποίησης της Οικονομίας. Υποστηρίζουν ακόμη οι ισχυροί της δαιδαλώδους εξουσίας, ότι μόνο η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, την διοίκηση της οποίας θα έχει μια πεφωτισμένη ελίτ, μπορεί να σώσει τον πλανήτη από την Κρίση, είτε οικονομική, είτε κοινωνική, είτε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, είτε σε επίπεδο αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων , όπως της τρομοκρατίας, των κοινωνικών εξεγέρσεων, της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, των ένοπλων εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.
Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης περιλαμβάνει, ως αναπόφευκτη εξέλιξη, την πλήρη παρακμή των Εθνικών κρατών. Αποβλέπει το συγκεκριμένο το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, στο να οδηγήσει εξαπατημένους λαούς να αποδεχτούν χωρίς αντίδραση το τέλος της εθνικής κυριαρχίας, ως μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική εξέλιξη, την οποία δεν έχουν την δύναμη να αποτρέψουν. Όμως, η κίνηση προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν είναι καθόλου «φυσική ΕΞΕΛΙΞΗ», καθώς , δεν αποκλείεται η μετάβαση σε έναν αφύσικο Κόσμο , όπου θα επιβληθεί ένα συγκεντρωτικό και δικτατορικό υπερεθνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που θα διοικείται από τους λίγους και εκλεκτούς, σε βάρος των πολλών. Απαιτείται προσοχή από τους Πολίτες, στήριξη των Δημοκρατικών Θεσμών, όχι εν λευκώ εξουσιοδότηση στους πολιτικούς και διαρκής επαγρύπνηση. Αγαθά προς προστασία, είναι η Αξιοπρέπεια του ατόμου, το αυτεξούσιο των προσώπων , η Ελευθερία της Βούλησης, ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ατόμου και η αυτοδιάθεση και ο αυτοπροσδιορισμός, ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Ελευθέρων πολιτών. ΟΛΑ αυτά όμως, δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος δημιουργικής ανάπτυξης, στην ισοπεδωτική ομοιομορφία της ελιτίστικης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου