Έρχονται και νέα μέτρα

Κι αν νομίζατε πως ξεμπερδέψαμε με τους φόρους και τα σκληρά οικονομικά μέτρα… κάνετε λάθος!!! Έχουμε να πληρώσουμε και τον προϋπολογισμό του 2011!!! Αμέ, αμέ
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα, κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού που περιλαμβάνει όλα αυτά για τα οποία θα επιβαρυνθεί η τσέπη μας το νέο χρόνο.

Το οικονομικό «ραβασάκι» που έρχεται είναι για πρόσθετους φόρους ύψους 5 δις ευρώ ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για μείωση των δαπανών κατά περίπου 2 δις ευρώ.
Μεταξύ των μέτρων που μελετώνται είναι: νέα αύξηση στον ΦΠΑ (από το 11% στο 12%-13% σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης καθώς και σε υπηρεσίες υψηλής ζήτησης), μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, πάγωμα συντάξεων δημοσίου, μείωση δαπανών για δημόσιες επενδύσεις, επιβολή έκτακτης εισφοράς με συντελεστές 4%-10% σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ, αύξηση φόρου στα είδη πολυτέλειας, συλλογή ειδικού τέλους  για ημιυπαίθριους χώρους, αύξηση αντικειμενικών αξιών, νέες άδειες τυχερών παιχνιδιών και φορολόγησή τους, φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια, «πράσινα τέλη» με βάση τις εκπομπές διοξειδίου.
Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 1,5 εκ. μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές θα «χορέψουν» για τη συλλογή αποδείξεων για το αφορολόγητο.
Θα αποκτήσουν ηλεκτρονική φορολογική κάρτα με το ΑΦΜ του κηδεμόνα τους λη τον δικό τους , αν υποβάλουν φορολογική δήλωση. Αυτό θα γίνει μέχρι τα τέλη του έτους και η χρήση της θα είναι υποχρεωτική. Στην κάρτα θα περιλαμβάνονται όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου