Πολιτική ατζέντα της ημέρας

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αναχωρεί σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αύριο ο κ. Παπακωσταντίνου θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και την Παρασκευή 8/10 θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ . Το Σάββατο ο Ελληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Timothy Geithner, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Κίνας, Zhu Guangyao. Την Κυριακή ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominic Strauss-Kahn.


Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες η διήμερη Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Eπίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 9 Οκτωβρίου η αρμόδια επίτροπος θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας της Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη.

Επισκέψεις και επαφές με τις διοικήσεις και το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών της Τρίπολης θα έχουν σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης.

Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία.

Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του του κόμματος προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο.

Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, στο Οφθαλμολογικό Κέντρο του ΙΚΑ.

Στις 11 π.μ. στα γραφεία των Οικολόγων-Πρασίνων συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία.

Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στη βιομηχανία υποδημάτων ELITE A.E. και ομιλία του σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Στις 12 το μεσημέρι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη Τύπου της Pun με θέμα: «Σύνδεσμος Ελλήνων προμηθευτών επιστημών και υγείας».

Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής συνέντευξή Τύπου της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, για τις πράσινες γειτονιές και τις εθελοντικές συμφωνίες, παρουσία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και του ΚΑΠΕ.

Στη 1 μ.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γεύμα-ενημέρωση στους δημοσιογράφους από τον πρόεδρο του ΧΑ και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ Σπύρο Καπράλο.

Στη 1:30 μ.μ στη Βουλή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο των των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου.

Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το παιδικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Νοτίου Κορέας.

Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34), όπου θα ενημερωθεί για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαύγεια».


Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας, Ιωσήφ Ζησιάδη.

Στις 3 μ.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων της περιοχής Λαδάδικων Θεσσαλονίκης.


Στις 5:30 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (Εθνάρχου Μακαρίου-ΣΕΦ-Νέο Φάληρ) συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τη διοίκηση της ΕΠΣΠ με αντικείμενο τα προβλήματα και τις προοπτικές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του μαζικού αθλητισμού στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Στις 7 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην πολιτική συγκέντρωση του κόμματος για τους επαγγελματοβιοτέχνες.

Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, στην Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος όπου και θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του συνδυασμού "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" στα μέλη και τους φίλους της Κυπριακής Εστίας.

Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα Γιαννιτσά και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου