Tρώμε κρέας από κλωνοποιημένα ζώα

Παραδέχεται επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Tρώμε κρέας από κλωνοποιημένα ζώα, παραδέχεται επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του αρμοδίου...

επιτρόπου για θέματα Υγείας και Καταναλωτών Τζον Ντάλι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο κ. Ντάλι παραδέχτηκε πως τρόφιμα που προέρχονται από απογόνους κλώνων μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα χωρίς προέγκριση.

Τον περασμένο Αύγουστο κρέας ταύρου που ήταν γόνος κλωνοποιημένης αγελάδας και γάλα από απογόνους κλωνοποιημένων βοοειδών διατέθηκαν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι ανάλογο έγινε και στο Βέλγιο όπου έφτασε από το Η.Β. κρέας προερχόμενο από απογόνους κλωνοποιημένων ζώων. Οι βελγικές αρχές ανέφεραν πως δεν έλαβαν μέτρα, αφού η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί έγκριση για τη διάθεση στην αγορά τέτοιων προϊόντων.

Το θέμα αποκτά επικαιρότητα, καθώς σήμερα αναμένεται να εγκριθεί η έκθεση της ΕΕ για τα τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου έχουν καλέσει τον επίτροπο προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να απαγορευτεί η διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους.



http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/t_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου